Fiorul amintirilor

Ieri am urmarit cateva secvente din transmisiile tv (erau pe mai toate posturile) ale lucrarilor consiliului national psd. Nu stiu ce rost are un astfel de festivism ieftin. Se sarbatorea probabil reintoarcerea fiului risipitor, A. Nastase, la masa bogatilor din partid.

Un fior rece m-a stabatut prin tot corpul cand am revazut secvente de mult uitate, cand vasnici conducatori ai partidului luau la bani marunti pe participantii la osanalele ridicate in cinstea conducatorilor iubiti. Scandarile salii, isterizate de discursurile liderilor mi-au produs o noua lehamite vis a vis de politicieni, politicianism si politica in special, ca mijloace de conducere prin spirit de turma, a maselor largi de creduli, usor manevrabile, spre directiile dorite de artizanii puterii. 

Nu a lipsit din exprimarile de la tribuma, eterna limba de lemn. Nu au lipsit izbucnirile de manie proletara ale batranilor corifei indreptate catre discipolii mai tineri, oarecum novici in hatisurile politicii. Nu au lipsit multumirile (osanalele) aduse conducatorilor iubiti. Un colectionar de astfel de „ganduri, expresii, lozinci, sloganuri, etc.” ar fi avut ce strange pentru capitole de gen, cu vechi stagii.

In rest nimic nou, aceeasi „cotire in zig zag” spre stanga festivist populista (cu devieri usoare si dese spre dreapta tot mai populista si la fel de festivista), aceleasi „gesturi marete” (vezi ridicatul mainilor impreunate), aceeasi tribuna unde stau aliniati liderii si aceeasi sala de unde nu se transmit imagini in direct, aceleasi „garantii si juraminte” de unitate in jurul partidului. Nimic despre unicul si adevaratul scop ascuns: ciolanul. Nimic despre averile nemasurate care razbat din declaratiile de avere ale alesilor.

Nimic despre „costurile adevarate” ale patrunderii pe liste a candidatilor la diferite posturi din administratia locala si centrala, din legislativ, etc. Si ce daca va fi vot uninominal ? Ca sa ajungi sa fii votat, nu trebuie sa treci mai intai prin „furcile” partidului ?

Oare de ce televiziunile se indreapta mai nou spre psd ? Sa fie o noua orientare dominanta ? Cine este artizanul acesteia ? Cine merge cu caciula in mana ? La cine urmeaza o noua caciulire a actorilor nostrii politici ?

Sa fie vreun nou mister ? Romani, sigur vi se pregateste ceva !?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: