Evenimentul din decembrie 1989

De 18 ani incoace am auzit fel de fel de interpretari aduse celor petrecute in decembrie 1989. Analisti de diferite orientari politice, cu interese diverse, dau intelesuri personale sau intelesuri agreate de cei pe care ii slujesc.

Zilele trecute o juna, care in 1989 probabil ca nu avea mai mult de 7-8 ani sustinea cu tarie ca in decembrie 1989 a fost o revolutie anticomunista si antisecurista. Nimic mai fals. Banc de adormit copii. Nu erau vremuri in care sa-ti permiti, avand copii, sa cracnesti pe fata, impotriva partidului comunist si a bratului sau inarmat, securitatea. Lumea se impaca cu situatia fara a protesta pe fata, fara a iubi comunismul si fara a fraterniza cu conducatorii comunisti. Toti se fereau de uneltele securitatii. Bancul politic spus intre prieteni verificati era un mijloc de descarcare nervoasa. Bula era la mare trecere atunci.

Ca unul care a trait acele vremuri, nu pot crede ca in decembrie 1989 a fost altceva decat o nemultumire generala si o rabufnire a populatiei ajunse la limita rabdarilor, care a iesit in strada din cauza lipsurilor de orice fel la care era supusa zilnic, din cauza gravei nestiinte si lipsei de informatii, in care eram tinuti, din cauza ca aproape nimeni nu se mai putea descurca cu cresterea copiilor, din motiv ca auzeau cum la vecini a fost posibil sa se schimbe ceva.

Nu cred ca foloseste nimanui din aceasta tara, sa se incerce deturnarea evenimentului spre scheme stabilite prin birouri ascunse, de minti „bolnave” de scenarita.

Sa nu uitam ca in tara aceasta au fost totusi peste 2 milioane de membrii ai partidului comunist, din care daca au fost 100.000 de comunisti adevarati. Cum poti sa-i mai pacalesti astazi pe acestia, cu promisiuni desarte, cu „viziuni” cel putin ciudate despre viata pe care a trait-o ? Eu unul nu doresc sa-mi mai amintesc acele vremuri, fara a putea totusi uita si ierta pe cei care ne-au tinut in neagra nestiinta.

Sunt de acord ca trebuie sa stim, dar nu pot fi de acord cu modul in care unii incearca sa-si faca un capital politic pe seama unui lucru atat de serios.

Nu pot sa mai cred ca romanii vor mai putea fi pacaliti la nesfarsit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: