Haz de necaz

Azi dimineata pe la al 7 -lea cantat al cocosilor se transmiteau la radio stiri – bomba din lumea larga.

Zicea comentatorul ca in Marea Neagra s-au descoperit de curand 3 submarine germane din timpul celui de-al 2-lea razboi mondial. Nu pomenea nimic de starea lor tehnica, de existenta/ lipsa armamentului activ la bord, de multimea de mumii aflate in plutire libera prin coridoarele navei, de monstrii marini care pandeau de prin colturi pe temerarii care tulbura linistea adancurilor.

Sugubat comenteaza doar, ca s-a creat in sfarsit un precedent si ca poate in curand se va gasi pe fundul marii si flota comerciala a Romaniei, disparuta in neant dupa 1989.

Ce o fi vrut sa spuna ? Presupun, ca gandurile sale erau ca peste vreo 55 de ani, urmasii urmasilor nostri, scafandrii autonomi de mare adancime fiind sau dispunand de scule sofisticate cara sa vada in adancuri, vor gasi urmele flotei noastre comerciale prematur disparute si documentele arhivate, in buna stare, care sa infiereze proletar pe vinovatii de aceasta mare pacaleala adusa poporului roman.

Ar fi fost interesant de aflat parerea comentatorului despre culoarea politica a descoperitorilor, despre urmasii celor care ar putea revendica proprietatea, de modul cum vor reusi sa intre in posesia acestei averi. Ca doar asa se fac astazi stirile de senzatie.

In rest, flota a disparut, vinovatii nu au fost depistati, judecati si condamnati. Toata lumea este fericita. Luptam cu drag si spor cu coruptia sau poate cu anticoruptia ! Sa auzim numai de bine.

Pacat ca peste 55 de ani nu voi putea afla cine a matrasit flota Romaniei, din motive lesne de inteles. Sau mai stii, poate pana atunci se descopera o legatura directa (audio – video) cu lumea celor multi. Gata, ca incep sa bat campii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: