Specializari

Am descoperit o noua meserie – specialist anticoruptie. Asa era prezentat de curand un ilustru necunoscut, pe un post de televiziune, in cadrul unei analize gen bla bla bla. Am cautat repede pe internet, in COR si in CAEN, sa vad daca apare nominalizata ocupatia/ activitatea. Surpriza: nu era (sau rabdarea mea a fost depasita si insistenta cotonogita).

Atunci mi-am zis ca probabil au aparut ceva ONG -uri cu domenii noi de activitate. Oricum cele gen societatea civila se pare ca au doar rol decorativ, in slujba celui care da mai mult.

Ce o fi insemnand de fapt, sloganul – neimplicat politic ? Toata lumea face politica, asa cum stie fiecare si cum crede ca se face politica. Eu credeam ca politica se invata prin scoli de profil, se „fura” de la cei mai batrani care cunosc cu ce se mananca ea. La noi, scandalocratia este dominanta, democratia ramanand doar la faza de banc raspandit de catre capitalisti.

Cum nu am inteles cu ce se ocupa specialistul anticoruptie m-am impacat cu gandul, zicandu-mi ca probabil este o meserie noua, de altfel banoasa (daca te cheama pe la TV sa bati campii), care va face in curand multi prozeliti si va scarbi probabil si pe mai multi cetateni.

Ca cetatean simplu, m-am intrebat ce rost o avea o astfel de ocupatie, ca doar la noi coruptii sunt pe hartie, la radio si la TV, nefiind decat cativa fraieri dovediti de justitie.

Marele anticorupt al tarii este purtatorul de drapel al guristilor care infiereaza pe coruptii nedovediti, care o lasa mai moale cand este vorba de implicarea sa in anumite „invarteli” (de altfel tot nedovedite, doar plimbate prin gura presei), care se face ca ploua cand este vorba de acolitii sai. Frumos exemplu.

Ca sa revin la titlu, mi-a venti in minte un Banc, vechi si de demult.

Badea Ion merge la oras sa se trateze la medic, avand o suferinta la testicule. Nu stie exact unde este spitalul si nimereste pe holul tribunalului. Pe usi citeste: doctor in drept….. Se minuneaza si isi zice in gand: ce ti-e si cu doctorii astia, taica, nu credeam sa fie doctor in testiculul drept si doctor in testiculul stang.

As fi curios sa vad o lista a specialistilor/ analistilor pe domenii (politic, economic, social, sindical, etc.), sa cunosc bibliografia de examen, sa ma pregatesc, poate devin si eu specialist si in alt domeniu, mai bine platit. Despre abureala politica, in lupta cu coruptia, numai bine. Sau poate am gresit eu si trebuia sa zic lupta cu anticoruptia (cum se exprima pe un post TV, un sindicalist).  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: