Nesimtire fara frontiere

Urmaream zilele trecute niste declaratii de presa din partea unor ramatori politici, care in goana dupa procente se dau mari scule pe bascula, critica vechii aliati, ba chiar ii „alinta” cu hardaie de insulte. Este vorba de returnarea taxei auto de prima inmatriculare (pe care au impus-o impreuna cu liberalii, la inceputul anului) si salvarea mediului (a spatiilor verzi, pe care ei anterior, cand erau in guvern, au aprobat constructii). Declaratiile erau facute de seful de partid democrat (adica un partid care acuma nu mai este) si respectiv de ministra fosta la mediu, care in prezent acorda prin firma ei consultanta pentru autorizatii de mediu, tocmai „greilor” care vor sa construiasca pe spatii verzi.

Acesti indivizi care ieri se pupau si astazi se injura, sunt reprezentanti de frunte ai clasei politice roamanesti. Sau cel putin asa au ei impresia.

Se vantura prin presa aventura votului uninominal. Nu se tine cont de interesul nema al cetateanului (cica aia care nu s-au prezentat la vot, nu au dreptul sa vorbeasca). Se insista, se bate apa in piua. Nici nu mai stii, dintre fatarnicii care sunt permanent in fata, prin ce partid mai este. Declaratiile acestor politicieni de duzina sunt demagogice, populiste, pupincuriste, pline de lasitate. Sunt declaratiile unor esuati profesional, multi dintre ei truditori cu ochiul si timpanul (unii dovediti, altii inca nu), a unor traseisti politici (cand o sa gasim aceasta meserie, de traseist, de altfel deosebit de profitabila, in clasificarea meseriilor din Romania ?). Nu au nicio legatura cu o doctrina politica sau cu alta. Fariseismul este calitatea lor de capatai. Dorinta de imbogatire si sefia prin posturi grase, bine platite, de la stat, sunt visurile lor zilnice.

Voiam sa cred ca bogatii intrati in politica, au strans destul si vor lupta si pentru oamenii de rand.

Ma cuprinde o indignare fara margini cand cu ocazia sarbatorilor acesti fatarnici merg prin case de copii sau camine de batrani si impart pomeni. In restul anului saracii si sarmanii nu exista ? Daca politicienii ar da din buzunarul lor burdusit tot ar fi ceva.

Politicienii actuali au reusit sa compromita neamul romanesc si pe eroii acestui neam. Nimic nu mai este sfant. Totul este de vanzare. Totul se tranzactioneaza si se imparte intre actorii politici.

Se vorbeste despre irecuperabilitatea romanilor. Cum poti aprecia altfel nepotismul desucheat ajuns politica de stat ? Poti patrunde in aparatul administrativ (de altfel bine platit in ultimul timp) doar daca sti sa raspunzi la intrebari de genul: tu a lu cine esti ? cine te-a trimis la mine ? ce ti-a dat …. sa-mi aduci ? Amantele sunt trecute cap de lista la alegeri si la impartirea posturilor. Presa aservita politic lauda stapanul care plateste si critica vehement adversarii politici ai stapanului.

Inspectiile abilitate ale statului sunt trimise de catre sefii lor politici, in controale, numai la adversarii politici, ca sa-i sperie.

Ma sperie pozele de grup, de dupa diferite evenimente (referendum, alegeri, etc.).

Cand vad rosul psd-ist ma gandesc la tinerii cazuti degeaba in decembrie 1989 si ma intreb ce vina au avut pentru ca au crezut in schimbare.

Cand vad negrul pd-ist cu fulare portocalii, ma infior si imi trec prin fata ochilor hainele de piele ale participantilor la noaptea cutitelor lungi.

Cand vad fularele albe, lungi, ale liderului prm-ist care improsca cu sudalme din mijlocul unor gealati politici, mi se impaienjenesc ochii la amintirea nelegiuirilor legionare.

Presa transmite mai mereu declaratii ale maimarilor zilei care se lauda ca au facut si au dres, ca guvernul/ ministerul/ primaria, etc. au dat bani, din fondurile lor. Eroare. Sunt bani stransi de la noi contribuabilii, din taxe si impozite.

Unde se va ajunge ? Ce castigam daca schimbam pe unii politicieni cu altii, la fel de avizi de imbogatire si putere ? Ce castigam daca ascultam pe alesul nostru cum amesteca totul in ghiveciul din gandirea sa ?

Si totusi tineretul are un rol. Cum sa facem sa-i promovam ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: