Fata prea putin apreciata a romanilor

De vreo doua zile urmaresc cu placere si mandrie ca sunt roman, reportaje cu romani de pretutindeni, care se fac remarcati in adevaratul sens al cuvantului de societatea in care traiesc, printre straini, care duc in lume faima inteligentei native a romanilor, dublate de o munca cinstita, creatoare, puse in slujba societatii si de ce nu si a lor insusi, fara „ocolisuri” cu iz balcanic. Pacat ca prea putini dintre acestia se vor intoarce candva sa munceasca in Romania.

Toata stima pentru cel care a avut ideea de a face un serial cu astfel de romani. 

Vreau sa cred ca initiatorul reportajelor s-a suprasaturat de violuri, de crime, de cersetori, de hoti, etc., carora presa scrisa si vorbita le face reclama gratuita, fara a-si da seama (daca isi da seama si continua, se pare ca avem o grava problema de imagine).

Ma intreb de ce trebuie platiti niste reporteri pentru a pazi poarta penitenciarului, cand este eliberat la ispasirea pedepsei un infractor, precum miron cosma (nu am gresit cand am scris cu litere mici). Cred ca lipsa de publicitate i-ar duce pe infractori in neant.

Si ce daca astfel de prea dese „evenimente” intereseaza un grup destul de important de cetateni ? Nu prin reclama gratuita putem starpi infractionalitatea. Subiectul este mult mai complex din punct de vedere social. Oricum statul are/ ar trebui sa aiba un rol al lui.

Am introdus incepand de astazi o alta categorie de comentarii, pe care sper sa o abordez cat mai des – Ce m-a facut mandru azi.

Ma bucur sa pot comenta si pozitiv. Carcotelile au rolul lor, dar folosindu-le prea des poti deveni tu insusi vulnerabil.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: