Demagogie cu iz de limba de lemn

Fericire mara margini in randul politicienilor. Au invins, au mai facut inca un pas spre ciolan. Au mai pacalit inca o data niste creduli, bieti cetateni obisnuiti sa mearga cu turma la vot si sa voteze ce li se spune. Pe acestia, nu ca i-ar interesa peste masura pe cine voteaza. Multi s-au dus la vot (in special la sate) pentru ca li s-a promis ceva/ au auzit de la vecini ca se imparte ceva sau au fost amenintati de primar ca pierd altceva. Sunt practici vechi si actuale in acelasi timp.

Declaratiile demagogice, fanteziste, ale sefilor de partide, de dupa anuntarea scorului electoral, nu pot sa exprime altceva decat ruptura lor de realitate.

Primul statator al tarii, nu vrea sa recunoasca nici macar in ultimul ceas, esecul gandirii sale intortocheate. O tine pe a lui. Ma intreb ce trebuie sa mai faca, pe cine trebuie „sa mai imbarlige” pentru ca cei care inca il cred sa revina cu picioarele pe pamant. 

Unii politicieni se declara mari invingatori, fara a calcula ca de fapt au primit doar girul a cca. 1 milion de cetateni din totalul de cca. 18 milioane, cu drept de vot. Pe cine reprezinta acestia, de fapt ? Tupeul acestor politicieni este fara frontiere. Nu vad haosul in care au adus tara, nu vad indiferenta cu care ne trateaza UE. Nu vad greutatile cu care se confrunta cetatenii. Nu vad scumpirile care au atins praguri de neimaginat. Nu vad prabusirea agriculturii. Nu sesizeaza disparitia de pe piata interna, a produselor romanesti. Cred ca daca se construieste ceva in tara asta (de altfel doar vile, blocuri de locuinte si blocuri de birouri), s-au inmultit bancile si carciumile sunt pline, inseamna ca „industria duduie”.

Alti politicieni isi anunta demisia din fruntea partidelor de buzunar pe care le conduc sau din parlament (cica au fost furati). Scorul marunt pe care l-au obtinut, de nivelul alegerilor de primar al unei comune sau de presedinte la o asociatie de bloc, nu le spune nimic. Vorbele pe care le-au aruncat in vant, pline de promisiuni, de multe ori obscen de nerealiste, fanteziste chiar, nu-i fac sa roseasca.

Oare de ce nu-si dau seama politicienii nostrii, ca balacareala lor zilnica, imbulzeala lor la feliile mari de tort, stilul arhicunoscut de discurs, „ba pe-a matii”, nu mai poate face prozeliti.

La ce aspira clasa politica actuala, in afara de avantaje de tot felul, numai pentru ei ?

Se vor trezi vreodata politicienii ? Vor intelege ca ei trebuie sa reprezinte alegatorii, ca pot fi apreciati nu prin vorbe ci prin fapte ? Vor intelege ca promisiununile facute multimii, trebuie si respectate ?

Pe mine prezenta la vot ma surprinde, prin procentul mare de participare, nu prin absenteism.

Cat va mai dura, in acelasi stil de a face politica, pana cand cetatenii vor gasi alta cale de a-si rezolva (singuri) problemele ? Am trecut o data prin miscari ample de nemultumire. Se doreste sa se ajunga iarasi acolo ? Vreau sa cred ca NU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: