Descoperiri „halucinante” ale mass-media

De ceva vrema ma paste o banuiala, cum ca presa scrisa si vorbita ar avea un plan unic de masuri, care este monitorizat strict si daca nu se indeplineste punct cu punct ar urma ceva penalizari, lucruri nestiute de noi, oamenii de rand (adica aia care nu scriu oficial si nu primesc tain pentru asa ceva). O fi existand cumva vreo organizatie care se ocupa cu asa ceva ?

Am auzit de Clubul roman de presa, de Politia presei. Nu cred ca se ocupa cu asa ceva. Dar cu ce se ocupa, de fapt ?

Cum am ajuns la aceste constatari ?

De ani de zile urmarim aceleasi stiri transmise de toate posturile de televiziune, aceleasi imagini preluate la nesfarsit, aceleasi „evenimente” tratate la fel. Subiectele de discutie cu invitatii sunt aceleasi. Ma impiedica cumva, ceva, sa cred ce am scris, referitor la planul de masuri ?

Iata niste exemple.

-Cum incepe anul scolar, toata presa descopera ca scolile sunt paraginite, nu au autorizatie sanitara de functionare, nu au primit banii (de altfel insuficienti) pentru curatenie, deratizare, lucrari de reparatii, constructii si instalatii, etc.

-Cum mai protesteaza niste pensionari in strada, din lipsa medicamentelor si a asistentei medicale gratuite, toata presa navaleste prin spitale si iarasi auzim de lipsa autorizatiei sanitare de functionare, de lipsa banilor pentru reparatii, de fonduri insuficiente pentru aparatura medicala moderna si medicamente, de lipsa aerului conditionat (vara cand caldurile alea toride ne storc de tot.

-Tot la protestele din strada ale pensionarilor, incep vaicarelile presei si ale politicienilor invitati sa dezbata problema, despre nivelul de trai scazut al populatiei, despre pensiile de mizerie, despre salariile mici (majoritatea la nivelul salariului minim pe economie).

-Cand incepe plata impozitelor, la inceputul anului, presa ne arata aceleasi cozi interminabile, unde troneaza feriti de mania publica aceeasi functionari publici „imbacsiti” si nepoliticosi, care la adapostul ghiseelor dau cu tifla celor veniti sa-si plateasca datoriile (ne arata de regula, pensionari care vor sa scape de grija asta apasatoare, la buzunar). Se uita cumva ca functionarii publici au salarii grase din taxele si impozitele platite de noi toti ? Intrebarile puse de reporteri celor care stau la coada sunt de toata jena.

-Cum apar ceva discutii despre adversarii politici (de regula primari, prefecti, firme de salubritate ale celorlalti, etc.) cum apar si imaginile cu muntii de gunoaie, cu bordurile si pietrele de pe trotoare scoase degeaba si inlocuite cu altele la fel de proaste dar mai scumpe ? De ce sa nu cheltuim banii publici, ca doar vin alte sume de la contribuabili ?

-A venit iarna. Apar imaginile cu drumurile impracticabile, cu masinile blocate de nameti, se inmultesc nemultumirile soferilor si blestemele lor adresate edililor.

-La topirea zapezilor sau la ploile alea asteptate toata primavara si vara, dar venite pe nechemate, apar si inundatiile. Iarasi suntem nepregatiti. Lipsesc digurile de protectie, inspectoratul pentru situatii de urgenta nu are dotarile necesare, primarii nu cunosc ce trebuie sa faca. Bocete, vaiete si iarasi „blagosloviri” catre edili si alti responsabili guvernamentali.

-Incepe anul universitar, nu sunt locuri suficiente in camine. Se vand locuri in camine pe bani grei. Reporataje cu camera ascunsa, declaratii peste declaratii ale universitarilor si ale „sefilor” studentilor.

-Incepe anul scolar la cresa si la gradinita. Iarasi nu sunt locuri suficiente la cresa si la gradinita. Indraznetii se iau de guvernanti. Descurcaretii obtin locurile mult dorite, pentru pruncii lor. Sa traiasca bunicii, bonele care se preiau din familie in familie (daca ai banii necesari) sau intelegerea sefilor, daca ai intarziat la serviciu sau ai bagat un gol.

Am uitat ceva, vreo descoperire halucinanta a presei ? Posibil.

Este un proverb destept (nu stiu carui popor apartine): Da un nebun cu o piatra in balta si sar cateva mii sa o scoata. Ce o fi vrut sa zica ? Se referea cumva la tranzitia asta care nu se mai termina, la lipsa de profesionalism a celor care ne prezinta stirile, la indiferenta crasa a „alesilor” vis a vis de cetatean, la imobilitatea institutiilor statului ?

Auzim peste tot de lupta impotriva coruptiei ? Ce o fi asta ? Eu unul nu vad decat povesti de adormit copii. In rest, doar fantezii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: