Reclama antispaga

Lupta impotriva coruptiei, a fraudelor de toate felurile, a coruptiei aproape generalizate a devenit la noi, aproape sport national.

Politicieni din toate partidele combat pe unde apuca, despre cum lupta ei fara preget impotriva coruptiei, fac promsiuni ca daca ajung la putere fac si dreg, intr-un cuvant, eradicarea coruptiei este sarcina lor de capatai, pe care si-o asuma.

Europa ne claseaza pe un loc de frunte in ierarhia coruptiei si ne torpileaza permanent pe acest domeniu. Cam declarativ totusi, fara  a trece si la actiuni concrete, cum ar fi de exemplu ceva penalizari pentru neindeplinirea sarcinilor asumate, la semnarea tratatului cu UE, dar platile sa se face de cei cu adevarat vinovati ca nu se vede cum luptam, nu de noi toti cetatenii acestei tari.

La nivel declarativ, stam bine. Cand e vorba sa vedem si corupti adevarati, depistati, judecati si condamnati stam cam prost.

De ceva vreme vad pe micul ecran o reclama cu o femeie de varsta a doua, care se „bucura” ca din spaga s-a imbogatit (are casa, masina, vila de vacanta, etc.). Reclama vrea sa taie apetitul pentru atentii al functionarilor publici (presupun). Mie unul mi se pare tocmai invers. Femeia este modelul tipic al functionarei din spatele ghiseului, albita de fumul tigarii si incetosata de aburii cafelei amare baute, care se uita la tine ca la felul 4, cu scarba infinita si dispret total, ca ai ajuns in fata ei, sa ceri un drept al tau sau sa-ti platesti darile catre stat. 

Parerea mea este ca aceasta reclama indeamna la a da spaga, nu la lupta impotriva spagii. Daca „monologul” femeii s-ar fi produs din spatele unor gratii de celula, poate si-ar fi atins si reclama scopul pentru care a fost platita cu bani grei, tot din taxe si impozite, pe care le achitam noi toti.

De reflectat asupra influentei reclamelor asupra cetateanului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: