Aplaudacii sefului politic

Continui seria topurilor, clasamentelor, ierarhiilor, cu Sectiunea aplaudaci de serviciu.

Papagalii politici se inmultesc, fac pui si riscam sa nu mai avem initiative politice adevarate, daca este sa ne pronuntam. Oare pana acuma am avut parte de strategii politice ? Fac parte papagalii politici din strategii bine alese ?

-Locul 1 (cu coronita si joben) – Emil Boc. Politician fara veleitati deosebite, cu o exprimare usoara, cu cuvinte tipizate, repeta cuvant cu cuvant, ideile si actiunile sefului sau politic. Putinele idei proprii pe care le are, scapa observarii atente a celor neavizati. Ma intreb de ceva vreme daca nu cumva inainte de a da o declaratie ca sef de partid, nu repeta in fata oglinzii discursul de mai multe ori, pentru a nu gresi cumva un cuvintel, motiv pentru care ar urma sa fie tras de urechi de „sefu” si sa nu mai primeasca nici cornul si laptele promis. Sa mai zica cineva ca Ludovic Orban este trompeta PNL.

Locul 2 (cu zambete crete) – Daniela Buruiana. De regula femeile politice sunt mai „intepate”, apara public feminitatea si feminismul. Nu am auzit-o zicand nimic despre asa ceva sau comportandu-se ca atare. Tot ce spune public se aliniaza la zicerile anterioare ale sefului, fara nicio abatere. Cred ca invata pe dinafara cuvantarile si articolele sefului, pe care apoi le reproduce cu tinere de minte. O fi ramas asa de cand invata pe de rost testele de liceu, la limba romana ?

Locul 3 (pur si simplu) – Vanghelie. Batranul  Edec, fost locatar la Cotroceni se pare ca si-a gasit goarna sa personala, care cu cuvinte simple, din popor, multiplica gandurile de taina ale omului politic, deja consacrat. Nu cred ca va avea si prea multa cautare votistica, dar incercarile merita  a fi subliniate. Incercarea moarte nu are.

Banc interzis copiilor sub 16 ani. Sir are invitata o baroneasa din vecinataturi si si-a facut planuri, ca dupa cina sa treaca si la intimitati. John majordomul, este instruit sa se comporte rapid la toate comenzile stapanului. Trece cina si vine momentul final. Sir incalzit se cam zbate in van, baroneasa se framanta. Sir il cheama pe John. John se imbujoreaza de placere si intreaba pe Sir cum doreste sa inceapa. Sir replica grabit, gafaind: mai adu ….. o lumanare.

Ce rost avu bancul ? Pai daca esueaza strategia cu papagalii politici, la ce ne mai putem astepta din partea stapanilor lor directi ? 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: