Stiri de „cacao”

Despre profesionalismul stiristilor din presa am mai scris si altadata. Sper ca vom avea candva si stiri adevarate, pentru oameni adevarati, cu preocupari adevarate, cu politica si politicieni in limita bunului simt.

Am considerat ca stirile de la ora 19 (cel putin in ultimii 18 ani) trebuie sa ma tina in priza cu tara, sa ma puna la curent cu ce se mai intampla prin lume, sa-mi furnizeze informatii economice, financiare, politice, sociale, culturale, de divertisment, etc. utile oricarui cetatean. M-am cam inselat.

Aseara ascultam o stire financiara, pe un post TV (antena 3 cred), cam asa: ieri a fost ultima zi cand firmele si persoanele fizice plateau amenzi mai mici….datorita modificarii codului de procedura fiscala, care prevede de la o1 octombrie 2007 amenzi majorate (250-500 lei) pentru neinregistrarea contractului de drepturi de autor, la circa finanaciara.

Cum copii stiu ca lucreaza si asa, azi de dimineata, la prima ora, ma duc la circa financiara sa vad cum sta treaba si sa inregistrez un contract, pe care tocmai il primisem prin e.mail de la unul din copii, sperand ca macar amenda va fi mai mica, pentru ca nu am depasit termenul decat cu 3 zile.

La ghiseu spun ca am primit decizia de impunere pentru 2006 a baiatului, ca urmare a depunerii de catre el a declaratiei de impunere in mai 2007 si intreb daca este necesar sa depun si contractul de drepturi de autor, eventual pentru 2007. Tanara de la ghiseu se uita la mine ca la felul 4, intreaba si pe sefa ei si imi zic ca pentru calculul impozitului datorat este suficient ca am depus pentru 2006/ ca o sa depun la fel si pentru 2007, adeverinta de venit emisa de catre firma care plateste drepturi de autor. Le zic atunci ce am auzit  aseara la TV si intr-un final ma lamuresc, ca de fapt cei care nu au depus declaratia de impunere pentru anul 2006 nici pana la 01.10.2007, vor plati amenda majorata (initial, in perioada 15 mai-30 septembrie 2007, amenda pentru nedepunere fiind de 50 lei). Ma trimit fetele si la biroul de credite, de langa biroul lor, unde ma lamuresc ca de fapt, daca vrei sa iei un imprumut de la o banca si aceasta cere la sectia financiara ce castiguri ai, este bine sa fie inregistrat si contractul pentru drepturi de autor. 

Se mai indoieste cineva de posibiltatea de manipulare prin presa ? Mai crede cineva in nevinovatia mereu invocata de „smecherii” cu catuse la maiini, care peste ceva timp sunt liberi ca pasarea cerului, desi au dus la faliment firme la care au trudit o viata parinti si bunici, iar conturile lor personale se ingroasa in fiecare an ?

Zvonistica de presa a devenit o „onoare”. Stirile de „senzatie” ne inunda permanent.

Ii plang pe acesti „profesionisti” de presa. Cine sunt de fapt si ce vor ei ? Sau sunt prea pretentios, crezand ca isi dau seama de ceea ce fac ?

Banc rusesc (URSS), cu trimitere la cele de mai sus. Radio Erevan transmite din 10 in 10 minute reclama pentru filmul „Baba i-o da soldatului”. Inghesuiala mare la casa de bilete, imbranceli sa se ocupe locurile din sala, caci de la balcon se vedeau doar colturile ecranului. Barbati si femei, tineri si batrani, nerabdatori sa vada primul film erotic rusesc. 

Se stinge lumina, se porneste filmul si pe ecran apare titlul – Balada soldatului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: