Sa batem campii impreuna

Presedintele nostru are niste teme favorite pe care le dezvolta cu insistenta in toate ocaziile care i se ofera sau pe care le creeaza special. Cum ideile sunt cam aceleasi, la fel si vorbele, ma gandesc daca nu cumva domnul presedinte are niste consilieri destul de limitati ideologic, cu idei fixe si putine.

Natalitatea este una din temele mai putin dezbatute, lansata in campania pentru referendum, daca nu ma insel cumva.

Mai zilele trecute, in cadrul unui simpozion pe la Sibiu, am auzit niste aprecieri ale alesului, care m-au bagat in ceata. Indemna domnia sa, familiile de tineri (dar ma intreb de ce numai pe acestea) sa se indrepte (expresia este exacta) spre al doilea copil, pentru ca vezi doamne, natalitatea in Romania deja il ingrijoreaza. De ce sa nu faca fiecare familie (indiferent de varsta), cel putin 4 copii (asa „recomanda” impuscatul pe vremurile de trista amintire). Mai urma ca domnul presedinte sa „reaprinda” ideea cu interzicerea avortului. Sa-l consilieze pe teme de sanatate acelasi doctor renumit (prof. Burghelea ?! daca nu cumva ne-a parasit intre timp). Stie domnul presedinte cum se chinuiau femeile (chiar cu 2 cezariene) sa poata renunta la al 3-le copil ? A auzit domnia sa ca reprezentantul cu ochi albastri statea la fata locului, cand se facea avortul, pentru a se „convinge” ca se respecta intocmai indicatiile de partid si de stat ? Doreste domnia sa revenirea la acele vremuri ? Este cumva nostalgic ?

Daca tot a vorbit despre mai multi copii, de ce nu „comanda” acolitilor domniei sale, o „tehnologie” de facut gemeni ? Ar fi mai simplu.

Nu a suflat o vorba despre lipsa scolilor (multe retrocedate fara noima) si a gradinitelor. Putea sa ne spuna cate scoli si gradinite s-au construit de catre stat in ultimii 3 ani, de cand este presedinte.

Ar fi fost interesant sa faca un inventar al facilitatilor acordate pentru tineri (bani, case, ajutoare, etc.), in vederea orientarii acestora spre mai multi copii. Ma refer la facilitati adevarate nu la „jupuirea” tinerilor si implicit a parintilor acestora, la contractarea de credite. Stie cumva ca alocatia pentru copii este de 24 lei/ luna ? 

S-a incercat si o diversiune, prin indemnarea tinerelor mame sa se intoarca mai repede la serviciu, dupa nastere, considerand domnia sa, ca astfel dispar premizele somajului, dupa revenirea la serviciu a femeilor, zicand cum ca s-ar pierde legatura cu profesia, s-ar intrerupe cariera si continuitatea in perfectionarea profesionala, bla, bla, bla.

Stie domnul presedinte ca femeile sunt discriminate sistematic cand este vorba de salariu ? Nu vorbesc aici despre exceptii. Domnia sa oricum a dat de lucru si CNCD, in cazul tinerei ziariste insultate grosolan, chiar daca era o discutie privata (dovada ca asa gandea). Are si in prezent pe rol o afirmatie discriminatorie fata de armeni.

Nu a zis nimic despre cei 2 milioane si ceva de romani plecati peste mari si tari (expresie exacta a ministrului muncii intr-un interviu ulterior) pentru un trai mai bun, care nu platesc asigurari sociale in Romania, pentru munca prestata acolo.

Credeam ca a trecut timpul cand imbatraneam cu vorbe goale. Sper inca sa imbatranesc cu decenta.

BANC: Pe vremuri nea Nicu s-a dus la o intrunire cu ciobanii de la stana. A inceput sa-i indemne sa faca fiecare cat mai multi copii. Hatrul de serviciu al stanei, il intreaba daca trebuie sa vina ei la Bucuresti sau vine doamna Elena la stana.

O fi primit si presedintele nostru o intrebare similara ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: