Isteria lui Hagi

Am toata stima si consideratia pentru marele nostru fotbalist, pentru ce a realizat impreuna cu colegii de generatie la echipa nationala, sub conducerea unor antrenori care nu au fost la fel de faimosi ca Hagi, pe vremea cand erau jucatori.

Mi-ar fi placut sa regasesc in Hagi incapatanarea tactica a lui Iordanescu (adaptata insa la jucatorii pe care ii avea acesta la dispozitie, nu la ce si-ar fi dorit sa aiba si aveau doar adversarii), puterea de a citi adversarul si a stabili sarcini precise pentru toti jucatorii sai, a lui Lucescu si realismul pragmatic dus la extrem, aliat cu bonomia, a lui Jenei.  

Nu am vazut la Hagi de cand este antrenor decat isterie generalizata, proteste repetate la deciziile arbitrilor, tipete la proprii jucatori pe intregul parcurs al meciului. In teren vezi o echipa compusa din valori certe, pregatita fizic destul de bine, dar debusolata, nedumerita de ce i se cere sa faca, fara o tactica de joc precisa, cu jucatori pusi pe posturi noi pentru ei, unde nu stiu ce sa faca, cu lungi absente din jocul pe alocuri colectiv. Reactiile jucatorilor, in aceste conditii, precum si al suporterilor nemultumiti de jocul echipei, nu vor intarzia sa apara.

Steaua a fost si trebuie sa fie in continuare o echipa croita pe atac, cu orice risc, cu jucatori tehnici si rapizi, care nu se uita la adversarii mai slabi cotati si-i calca in picioare, care marcheaza multe goluri.

S-au investit multi bani, s-au adus si jucatori buni, dar si destui care promit fara sa confirme candva. Toti acesti jucatori impreuna cu cei din pepiniera proprie trebuie sa reinvie spiritul echipei.

Ma intreb daca Hagi este pregatit sa asigure revirimentul echipei ? Nu am motive sa cred acest lucru. Experientele de pana acuma ale lui Hagi, nu-l recomanda pentru o echipa cu palmaresul Stelei. Poate ar fi fost mai bine sa inceapa cu echipe mici pe care sa le aduca sus si apoi sa vina la Steaua. Consider o mare greseala a diriguitorilor fotbalului cand i-au incredintat echipa nationala. Se pare ca se confirma zicala, conform careia, nu toti marii jucatori ajung si mari antrenori.

As dori sa ma insel, iar marele fotbalist sa devina un mare antrenor si Steaua sub comanda sa, sa redevina echipa care nu tremura in fata Ceahlaului, pe final de meci. Rezultatele de pana acuma, in meciuri oficiale, ar putea sa insele, dar sa nu uitam ca s-au dus pana acuma razboaie doar cu echipe mici, cu loturi si investitii mult sub nivelul celor de la Steaua.

Cunosc scuzele care se pot aduce (lot decimat de accidentari, multi jucatori noi, timp putin scurs, bla bla). Ca vechi suporter al echipei Steaua nu vreau sa astept pana ce Hagi se convinge ca totusi, nu el joaca in teren. Ucenicia cativa ani in umbra unui Lucescu nu cred ca i-ar strica, daca doreste sa continue ca antrenor sau va renunta iarasi ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: