Chiar se poate ?

Deschid televizorul si il vad pe presedintele nostru coborand dintr-un microbuz in mijlocul gunoaielor „vizitate” impreuna cu televiziunile (ca si cand atunci ar fi fost depistate prima oara) de catre primul ministru, cu vreo 2 saptamani in urma, cand tunete si fulgere tasneau din gura premierului. Speram atunci ca vor urma si niste masuri radicale, luate cu vinovatii (fara a ocoli institutiile statului), pe masura maniei proletare de care era cuprins premierul. Am ramas cu speranta, nimic nu s-a mai intamplat spectaculos, nici macar la televiziune, vinovatii ca de obicei nu s-au gasit. Au ramas in schimb muntii de gunoaie.

Sunt „gunoaiele vizibile”, ale democratiei noastre originale, din ultimii 18 ani. Sa nu creada cineva ca sunt singurele. Toate orasele, satele, comunele cele mai izolate se „mandresc” cu astfel de „nesimtiri” specifice neamului nostru. Daca prin centru mai este curatenie, printre blocuri si pe la periferie, pe malul raurilor, prin poienite si pe dealuri (peste tot pe unde poate patrunde „omul”), in afara de mizerie si munti de gunoaie, cu greu poti distinge semne ale civilizatiei.

Cand l-am vazut pe domnul presedinte „descalecand” m-am si gandit la un titlu nou, pentru comentariile mele: „Inspectorul de serviciu la groapa de gunoi a tarii, arata iarasi cu degetul spre adversarii politici”.

Am avut rabdare, fara sa butonez (am evitat astfel o eroare) si am realizat cu uimire, ca de data aceasta domnul presedinte a reusit sa mobilizeze niste vechi clienti politici (de fapt nici nu mai conteaza, ca anterior acestia au avut parte de contracte grase pe banii cetateanului), care de data asta gratis, sa adune muntii de gunoaie (e adevarat ca numai din locul vizitat anterior de catre premier). Este de la sine inteles, ca tot sub lumina reflectoarelor televiziunilor se intampla „marea curatare”.

Nu conteaza, domnul presedinte a facut in sfarsit ceva concret (probabil domnia sa sau vreun consilier au citit pe blogul meu si au vazut ca ceream actiuni concrete, nu doar aratare cu degetul) pentru cetatean. Nu pot decat sa recunosc si sa sper in continuitatea unor actiuni similare, in toata tara. Precedentul a fost creat. Pentru acest gest, toata stima pentru domnul presedinte.

Cine are de castigat ? Noi toti, cetatenii acestei tari. Nu asa este normal intr-o democratie ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: