Libidinosenii

Am vazut in monitorul oficial cum se incearca aburirea prostimii cu publicarea sponsorizarilor in bani si a sponsorilor pentru diferite campanii politice (referendum, alegeri parlamentare, alegeri locale,etc.).

Ideea nu este rea, daca ar fi si reala, daca in spatele acestor liste nu ar sta interese meschine individuale si/ sau de grup, ale unor clienti politici, afiliati dupa cum bate vantul, la puterea in exercitiu, chiar daca clientii nu sunt neaparat membri activi ai vreunui partid. Multi sponsori sunt activi la mai multe partide, preventiv.

Se disting sponsorizari ale unor firme (chiar si de stat ?!), in spatele carora stau politicieni sau manageri neinregimentati oficial politic, donatii in nume propriu sau prin firme ca persoane fizice. Nu poti face o separare intre adevar si minciuna, intre interes si buna credinta.

In goana pentru putere, ideologiile nu conteaza, programele de partid nici atat. Substratul este pastrarea si inflorirea afacerilor mai mult sau mai putin oneroase. Nu conteaza ca bani publici merg la partide ca donatii.

Urmarea ? Ajungerea la putere, inseamna plata datoriilor, adica contracte barosane, de multe ori fara licitatii, pe bani publici, cu primarii, ministere, consilii judetene, scoli, spitale, cluburi de fotbal „patronate” de primari si lideri de sindicat (prin documente promovate abuziv, in detrimentul contribuabilului, respectiv a sindicalistului onest), etc. (imaginatia nu are margini, in acest domeniu).

Semnatarii contractelor (la rubrica beneficiar), nici ei nu se lasa, isi construiesc vile in zone rezidentiale, la marginea oraselor (utilitatile se aduc tot pe banii contribuabililor), se plimba in masini bengoase, iar progeniturilor lor nu le mai ajungi cu prajina la varful nasului.

Toata lumea stie, vede, vorbeste/ mormaie, infiereaza. Autoritatile ar vedea ele ceva, dar cum sa te iei de „seful, adjunctul si acolitii lor”?

Justitia ce face ? Nimic ca de obicei, in cazuri vizibile de coruptie. Se ocupa tot cu lucruri marunte, la indicatii precise de partid si de stat.

O mai dura mult ? Stie cineva ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: