Parada Gay

De ceva vreme presa scrisa si vorbita de la noi acorda spatii largi problematicii minoritatilor sexuale. Discriminarea are mare cautare in UE.

De acord cu combaterea oricarei forme de discriminare.

Nu am nimic cu minoritatile sexuale de tipul gay, lesbiene, bisexuali. Dupa parerea mea, acestia sunt defavorizati de soarta. In adancul inimii lor nu cred ca sunt impacati cu aceasta preferinta sexuala. Ii accept si nu ii pot condamna pentru ca sunt asa. Nu ma pricep sa-mi dau cu parerea daca incalca norme sociale si/ sau religioase.

Pot accepta organizarea de marsuri. Cand este vorba de „parada” am mari rezerve. Nu inteleg de ce trebuie etalata excentricitatea in strada, de ce este nevoie de o imbracaminte provocatoare, de un machiaj dezgustator, de gesturi obscene, de imbratisari „devastatoare” in fata camerelor de luat vederi.

De ce nu se pot comporta decent, nu pot fi invizibili si in acest mod, sigur acceptati tacit ? Este preferabil sa te expui oprobiului public, sa fi ocarat, scuipat, agresat fizic, batut cu pietre ? Nu poti invinui multimea care te priveste si se minuneaza (actioneaza), ca a trait s-o vada si pe asta.

Se vorbeste de sume mari investite pentru organizarea acestor parade si a contraparadelor. Niciodata nu sunt pronuntate nume ale investitorilor. Ce se urmareste cu adevarat ? Incaierari, reportaje, fapte condamnabile de strainatate? Se cauta adepti noi ? Este bine pentru educarea tinerei noastre generatii, in spiritul tolerantei si acceptarii aproapelui, asa cum este el ? Ramane de vazut.

Vom putea accepta casatoriile intre persoane de acelasi sex ? Dar adoptia unor copii de catre aceste familii ? Poate.

De ce nu este suficient concubinajul ? Nu deranjeaza pe nimeni.

Benefica mi se pare condamnarea publica a pedofililor, violatorilor, poligamilor (alte minoritati sexuale, etc., de aceasta data sigur periculoase pentru cetateni).

Cred ca este necesara o legislatie corecta, acceptata de catre toti romanii, de o prezentare realista, de manifestatii decente. Se va putea ? 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: