Bluf prezidential

In miscarea cu telecomanda, imi apare pe ecran prezidentialul nostru la conferinta OSCE de la Bucuresti,  la care participa cele 56 state membre. Tine cuvantul de deschidere (daca o fi fost vorba de asa ceva, deoarece presedintele de sedinta l-a invitat ulterior sa tina cuvantul de deschidere; o fi fost un gest intentionat ?).

Teme conferintei este discriminarea de orice fel.

Cuvintele de inceput curg fara sir, sensul acestora pare pe bune, dar eu nu pot sa nu ma gandesc la „tiganca imputita” care a indraznit sa se adreseze presedintelui aflat la cumparaturi (tocmai in ziua referendumului, saracul, nu a avut niciun ajutor dezinteresat care sa-i faca cumparaturile, ca doar iesise la o mica baie de multime, in avans, la market), iar acesta a alintat-o cu magicul cuvant „pasarica”.

Oare nu seful statului fusese cel avertizat de catre Consiliul pentru combaterea discriminarii ? Am vazut deja cum lupta el impotriva discriminarii.

Cum poti sa perorezi ulterior (dand sfaturi si facand „vocalize”) despre ceva pentru care ai fost avertizat, ca nu te comporti cum este normal ? Cu un tupeu pur personal, considera cuvintele utilizate de catre dansul, derapaje de limbaj. Subtire explicatie, plina de cultura damboviteana.

Demagogie pura. Dispret total fata de cetateanul roman si fata de oaspetii straini. Oare cand este sincer ?

In orice stat civilizat, gestul de discriminare al unui oficial are consecinte morale puternice. Furtul unui bun al unui cetatean, atrage dupa sine gestul normal al justitiei aplicat celui care a comis-o. La noi ce se va intampla ? Ati mai auzit ceva, de la autoritatile abilitate ale statului ? Totul se va stinge propabil in neant.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: