Renunt la comentarea „stirilor senzationale”

Consider ca este prea mult ce am „colectionat”. Timpul este mult prea pretios. Poate am gasit ceva adepti care impreuna cu mine sa boicotam asemenea reportaje (cuvant mult prea pretentios, in cazurile comentate de mine; parere personala).

Iata ce mai comentez, datorita penibilului situatiei (tot o parere personala) in care m-am bagat singur:

   –Penis urias intr-un parc din China. Simbolul culturii samaniste are 15 m. Pe cand si la noi un simbol al culturii „fetelor”, doar romancele au impanzit lumea. Unde sa-l amplaseze ? Propun in parcarea din fata Casei Poporului. Poate fi un indemn la votarea legii prostitutiei. In goana de azi dupa venituri la buget (dar fara a atinge buzunarul propriu) nu inteleg cum politicienii scapa o astfel de sursa sigura. Sa le pese de aspectul religios al problemei ? Greu de crezut.

   –Laura Andresan sugereaza ca Daniela Gyorfi este prostituata.  Urmeaza ceva amanunte din viata tumultoasa a celor doua „vedete”, protagoniste ale multor „stiri senzationale”. Ce zice una, ce zice cealalta, care pe care. Fetelor nu va alarmati, se gaseste pentru toate. Dar de ce va „felicitati”si va gratulati in presa ? Va e mila de painea pierduta a truditorilor din presa care va „divinizeaza” ?

    –MM a fost omorata in casa si transata in cada. Eveniment lugubru transformat in reportaj cu mii de amanunte si cu ridicolul ridicat la cote inalte. Subtirica minte trebuie sa ai pentru a debita fraze nesfarsite, pentru a prezenta ce ? Cine l-o fi „educat” pe faptas, dar pe scribul de ocazie ?

   –Nicoleta Luciu lasata insarcinata de o revista. Stiinta si tehnologia nu are limite. Au reusit savantii sa creeze in eprubetele lor reviste care sa lase insarcinate starlete. Saraca barza cat de depasita a ajuns !

STOP ! JOS MACULATURA DE PE TARABE ! Refuz sa mai comentez. Greata ma inunda. Ochelarii mi se aburesc. Furia mea creste. NU mai cumparati aceste fituici. PUT.

Cred ca ma infurii degeaba. Nu voi mai citi nici macar astfel de titluri din ziarele pe care le vizitez pe internet. Ma felicit ca nu am dat bani pe asa ceva si am trecut doar cu vederea pe tarabe. Titlurile sar insa in ochi. Prea multe ziare si reviste de acest tip inunda privirea. Mai trist este ca unele ziare pe care le consider inca serioase, incep sa acorde tot mai mult spatiu unor astfel de „stiri senzationale” si evenimente lugubre. Din aceste ziare am colectionat stirile. Ar fi pacat sa nu le mai accesez. Sper sa termine cu decaderea usoara inca, spre care se indreapta. Oricum panta de coborare incepe sa devina periculoasa. Deja am eliminat unele ziare din „vizitele” pe care le fac.

Inteleg goana dupa tiraj. Ar fi benefic pentru cititori, dupa parerea mea, ca fiecare publicatie sa-si afiseze clar orientarea. Cred totusi ca este cazul sa se respecte legea in privinta afisajului pe tarabe, a presei. Zice aceasta lege, ca se pune separat, chiar cea pentru adulti ambalata in tipla si expusa in spatii special amenajate si supravegheate.

Cine mai respecta insa legea ? Poate cu asta ar trebui sa inceapa campania de educare a tinerei generatii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: