Rusinica la inspectia muncii

Citeam agenda de lucru a ministrului muncii de acum cateva zile si speram ca vizita (o singura ora) la Inspectia muncii sa fie urmata macar de un control de fond al corpului de control al ministrului si ulterior sa apara demisiile de onoare (pentru ineficienta, pentru lipsa unei strategii nationale coerente, in final pentru o schimbare benefica, care ca orice schimbare poate aduce si ceva nou) ale sefilor acestei institutii.

M-am inselat. S-a dovedit inca o data ca astfel de manifestatii (agende de lucru) au doar rol pur decorativ, festivisto – politic, fara nicio urmare logica pentru bunul mers al activitatii unor institutii cheie ale statului.

Nu am vazut decat o alta structura si mai stufoasa decat precedenta, a ministerului muncii, cu mai multi sefi, mai multe posturi bine platite de la buget, mai multi clienti politici rasplatiti pentru „merite” care imi scapa. Va urma probabil o noua organigrama si la inspectia muncii si la inspectoratele teritoriale de munca.

Nu cred ca este nevoie sa justific prea mult de ce sunt necesare demisiile actualilor sefi si reimprospatarea institutiei cu specialisti de calibru, neinregimentati politic.

Accidentele de munca cu cauze bizare, invaluite in negura nestiintei si/ sau neputintei inspectorilor de munca care cerceteaza evenimentele produse le firme ale clientilor politici, au devenit agasante. Se repeta la nesfarsit prabusiri de macarale, surupari de maluri, prabusiri de ziduri nedemolate la timp, caderi de cupe de excavatoare, explozii in mine si in locuinte, canalizari, subsoluri, etc., toate aceste evenimente soldate cu victime omenesti.

Nu vedem niciodata nominalizati pe cei raspunzatori de producerea acestor evenimente.

 Pe site-ul inspectiei muncii se afiseaza doar anunturi penibile despre amenzi aplicate pentru munca la negru. Trebuie date si exemple, nu ? Tocmai aici este penibilul situatiei, deoarece amploarea muncii la negru, in realitate se cifreaza la cca. 2 milioane de lucratori care muncesc din greu fara forme legale.

Doresc sa vad pe site-ul inspectiei muncii, afisate, cauzele reale ale producerii evenimentelor aparute in presa (macar al acestora), persoanele responsabile de producerea evenimentelor (nominal), sanctiunile aplicate (nominal), raspunderile civile/ pecuniare ale vinovatilor (nominal) fata de victime sau urmasii acestora.

Poate asa se va imboldi si justitia spre aflarea si impartirea mai rapida a dreptatii.

Cred ca sunt si voi ramane un visator incurabil pentru aplicarea intocmai a legii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: