Pusca buclucasa

Cum sa protejezi munca unui lucrator, care isi pierde echipamentul tehnic de munca (pe care il are in dotare, pe fisa proprie de inventar), pentru a putea sa-si desfasoare  activitatea in conditii de securitate si sanatate in munca (a sa si a celui pentru care este platit cu bani grei, sa-l pazeasca)?

Cam asa ar suna intrebarea pentru un conducator al locului de munca, numit prin decizia scrisa a angajatorului (daca ne referim strict la legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 2006).

Este adevarat ca exista un paragraf in lege, care zice ca fac exceptie cazurile in care particularitatile inerente ale unor activitati specifice din serviciile publice (armata. politia, etc.) vin in contradictie cu aceasta lege. Totusi se mentioneaza ca raman valabile principiile stabilite prin legea securitatii si sanatatii in munca si trebuie sa se asigure si in acest caz, securitatea si sanatatea lucratorilor (deci a posesorului pustii, implicit a celui pazit de posesorul pustii – de …. fiecare cu meseria lui).

Numai ca pierderea unei pusti mitraliera, sofisticata, adusa pe dolari multi din import, platita de la buget (deci din taxele si impozitele platite de catre cetatean), nu poate fi comparata cu pierderea unei surubelnite de catre un lacatus mecanic sau cu uitarea trusei sanitare de catre un sofer la locul producerii unui accident rutier, unde a acordat primul ajutor, situatii in care trebuie sa se asigure obligatoriu securitatea si sanatatea lucratorului.

Si totusi, prin lipsa suspecta de reactie/ minima implicare, a combatantilor si a sefilor paznicilor, a presei, a mitingistilor adunati in piata, a majoritatii politicienilor, mi s-a parut o stire ca toate celelalte care vizeaza doar senzationalul, fara a intra in problematica, cu adevarat.

Tot de lipsa de profesionalism este vorba, ca sa nu mai vorbim de tragi -comicul situatiei. O fi fost sanctionat macar, pierzatorul jucariei ? Cat pot conta in realitate, antrenamentele dure facute de paznici, pe care ni le prezinta insistent aceeasi presa, cu ocazia diverselor sarbatori (oare numai in scop publicitar ?).

Nu vreau sa marsez pe posibilitatea descarcarii armei in multime, nici pe „rostul” adunarii spontane/ organizate adhoc (langa reclamele cu rotofeiul in costum negru, cu minijupa alba peste costum, care aduce bucurii – stelute, cu bagheta magica), nu intreb cine face platile pentru actiune, nu intreb de ce s-a blocat circulatia, iar agentul din zona n-a avut nicio reactie demna de meseria lui.

Iata grotescul situatiei: pusca pe asfalt, jandarmul care o ridica si o duce politistului care o da peste un geam fumuriu, usor coborat, unui locatar al masinii oprite in vecinatate (pusca s-o fi pierdut din masina respectiva ?).

Ma intreb de ce si impotriva cui trebuie pazit un singur cetatean de catre 7 masini cu minim 2 lucratori in fiecare (ca sa vorbim numai de cei din masini) ?

Am inteles in final ca era un miting de sustinere a unui cetatean in demersul sau de a face o noua baie de multime.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: