Prostitutia II

Nu mi-am zis inca parerea despre prostitutia politica.

Nu stiu cum sa denumesc altfel, plimbarea dintr-un partid in altul (unii chiar prin 3-4 partide), „balacareala” adversarului, indiferent daca de prea putin timp au fost colegi in acelasi partid, sustinerea subita a unor pareri care in trecutul apropiat erau tabu, la vechiul loc unde „combateau”.

Doctrina partidului este doar un cuvant neinteles pentru multi. Ce ii mana pe ei in lupta, ce doresc acesti „actori” ? Sa fie altceva decat ciolanul ? Greu de crezut.

Dupa parerea mea, consecventa este una din calitatile unui politician. Nu-i agreez pe extremisti, dar acestia cel putin sunt consecventi. Sustinatorii acestora sunt mereu aceeasi, cu putine „derapaje”.

Nu simpatizez cu nici un partid, dar nu pot sa ma fac ca nu vad lucrurile care ma nemultumesc.

Ca avem nevoie de o clasa politica noua este clar. Ca exista si alte modalitati de a face politica este clar. Ca astazi se incearca sa se faca un alt gen de politica, nu prea este clar.

De ce legea electorala nu prevede ca orice parlamentar care pleaca din partidul din care facea parte cand a fost ales, este decazut din dreptul de parlamentar ? Ce este ala parlamentar independent, la 3 zile dupa ce a intrat in parlament, pe lista unui partid ? Stop traseismului politic !

Nu cred ca „baile de multime” sunt solutia. Nu cred ca votul uninominal va rezolva in totalitate problema, poate doar va mai deschide noi orizonturi. „Educatia politica” a multimii nu mai tine. Multimea aia care pune degetul s-a cam saturat de vorbe. Vrea si fapte. Ma sustine in idee, prezenta tot mai nesemnificativa, la vot a cetatenilor. Politicienii actuali presupun ca vad absenteismul, dar nu fac mai nimic concret ca sa convinga pe cei nehotarati. Este adevarat, ca mai putini votanti sunt mai usor de manevrat.

O solutie ar putea fi programele adevarate, in folosul cetateanului si demisia celor care promit si nu rezolva ce au promis. Nu este nevoie sa se astepte pana se compromit total unii politicieni si multimea se trezeste. Dar deja acesta este un aspect de politica adevarata.

Nu cred ca schimbarea „sefilor” institutiilor statului, la fiecare schimbare de guvern este solutia. „Profesionistii” unora nu pot fi mai buni decat ai celorlalti, numai luand in calcul criteriul politic. Se mai mira cineva de ce apar derapajele ?

S-au infiintat daunezi functionari publici de rang inalt, apolitici. S-au tinut asa-zise concursuri pe post. A iesit tot cine a trebuit, ca de obicei. Un bluf total. Cum plecara pd -eii de la guvernare cum s-a declansat „ciolaniada locala” de catre pnl-eii ramasi pe dinafara anterior (ca sa dau un ultim exemplu). Chibitii din presa fac si desfac noi „puteri locale”. Jalnic.

Vom scapa candva de astfel de lucruri ? Sper in continuare. Pana atunci imi dau cu parerea in continuare, fara a ma inregimenta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: