Schimbul de experienta

Pe vremuri se numeau deplasari in strainatate si cu ele erau recompensati pe banii intreprinderii tovarasii cei mai „competenti” (cei bine vazuti de director, cei cu unele sarcini de partid si de stat si cativa care trebuiau sa si invete cum sa lucreze la un echipament de munca sau sa conduca o instalatie tehnologica noua sau sa obtina un produs nou al megalomaniei comuniste).

Astazi vedem cum turme de consilieri de la primarii (indiferent de culoarea lor politica, cand e vorba de concedii platite din bani publici, se voteaza unii pe altii) se duc in schimb de experienta prin tari exotice, cum acoliti ai primarilor (secretare, tipteri de birou, soferi merituosi, prietena oficiala, etc.) merg sa cerceteze cum au reusit tarile din UE sa inventeze taxe si impozite noi, astfel incat cetatenii (doar merg pe banii acestora) sa nu mai faca scandal la aparitia unor taxe gen taxa pentru sport – adica sustinem toti niste vedete locale care au oarece talent sa loveasca basica, nefacand de fapt performanta, doar fiind „intretinuti” mult prea bine pentru ceea ce ofera, de vesnic prostitul cetatean.

Se mai gaseste cate un primar „furios” sa-si mai faca ceva reclama politica si care cere „colegilor” de partid sa returneze banii, ca si cum banii consumati de ceilalti, opozanti politici insa, nu sunt tot din buzunarul cetateanului.

Veniti din schimbul de experienta, proaspat bronzati, fiind prea obositi, nu pot „munci” in folosul comunitatii si pleaca sa se odihneasca pe litoralul turcesc sau grecesc (din banii lor cica; oare de unde au acesti bani, din salariu ? Greu de crezut).

Astfel de subiecte apar prin presa numai daca vreunul din cei plecati a „jignit” cumva redactorul sef sau patronul vreunui ziar local sau primarul a calcat in strachini la partidul care l-a facut om.

Jalnic. Nu este si acesta un mod de coruptie ? Profitorii/ beneficiarii dau cuiva socoteala, in afara tagmei din care fac parte si care ii propulseaza ?

Jignitor pentru acest popor. Oare mai stie ce sa mai creada omul de rand ? Acestuia cand ii va veni randul sa „vada”si „sa simta” beneficiile democratiei adevarate ? 

Populismul ieftin ne invadeaza. Cum si cand se vor satura acesti cetateni vesnic invocati (de niste politicieni nevolnici ) si niciodata luati cu adevarat in seama ?

Nu-mi place „zicala”: frumoasa tara, dar pacat ca este locuita. Dar daca cel care a lansat-o stia el ceva ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: