Purtatorii de cuvant, comunicatele de presa

Este moda purtatorilor de cuvant si a comunicatelor pentru presa.

Au/ nu au ceva de spus, o multime de purtatori de cuvant ai unor institutii publice lanseaza comunicate de presa standard, adica „vorbe” cu minim continut, care de fapt nu „deranjeaza” pe nimeni, care mai mult tulbura mintea cetateanului decat il lumineaza.

Cele mai „simpatice” comunicate de presa le lanseaza politia, jandarmeria, inspectoratul pentru situatii de urgenta, inspectoratele de munca si inspectia muncii, justitia, procuratura. Purtatorii lor de cuvant vorbesc „stas”, alambicat, sa priceapa fiecare cetatean ce vrea/ ce i-ar conveni. Te „inunda” in date statistici, de multe ori ireal de constientizat (mai ales ca te lovesti de contrariul statisticii, aproape zilnic).  O fi bine o fi rau ?

Evita conferinte de presa sau comunicate oficiale: primariile, ministerul sanatatii, casa natioanala de pensii, casa nationala de asigurari de sanatate. Nu prea am vazut nici purtatori de cuvant la aceste institutii. Oare nu au ce spune, nu primesc solicitari, nu au probleme nerezolvate, toti cetatenii sunt fericiti si multumiti ? Greu de crezut. 

Hilare sunt comunicatele de presa ale cluburilor de fotbal si ale oficialilor din fotbal. Purtatorii de cuvant ai acestora se intrec in „amabilitati” despre adversari. Presa oricum  ii soarbe din ochi.

Purtatorii de cuvant ai presedintiei si ai guvernului in cele mai multe cazuri „balacaresc” adversarul politic. Despre cei ai partidelor politice ce sa mai vorbesc ! Comunicate de presa sunt pline de „venin” pentru omologul din partidul concurent la „putere”. Cand mai au timp sa „lucreze” in folosul cetateanului, pe care toti il invoca permanent, ca pe un motto ?

Daca asa trebuie sa se faca politica, pentru mine unul nu prea conteaza. Oare adversarul politic nu face decat lucruri rele in tara asta „minunata”? Toti politicienii sunt corupti si profitori ai ciolanului ? Respectul pentru cetatean nu mai conteaza chiar deloc ? Pana la proba contrarie nu stiu ce sa mai cred.

Nu sunt nici sceptic, nici indiferent, dar nici „gogosi” nu pot inghiti.

Ma intreb ce ar putea zice un purtator de cuvant al pensionarilor, al copiilor strazii, al cersetorilor care ne invadeaza, al lucratorilor disponibilizati din fabricile falimentate intentionat, al lucratorilor „la negru” care sunt majoritari pe toate santierele de constructii, al conducatorilor auto „spertuiti” de catre politisti, al prostituatelor alergate pe centura de politisti, al multimii care sta in fata ghiseelor cu functionari publici concentrati in fata calculatoarelor (foarte ocupati, doar joaca solitaire !?), al celor multi care fac piata printre comercianti locali (nu producatori autohtoni) care vand marfa din import, dar care il iau la goana pe taranul roman care incearca sa vanda o legatura cu ridichi, al batranilor din piete care vin cu salata si lapte la piata (ca sa aiba din ce trai), iar gardianul ii impinge/ ii bruscheaza spre marginea pietei ca sa nu-i „concureze” pe „oficialii” pietei ? Cum credeti ca ar arata un comunicat de presa al acestora ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: