Rusinica la inspectoratele de munca

Buimaceala din politica interna loveste si la inspectoratele teritoriale de munca.

Tot mai des apar prin presa locala si uneori chiar in cea centrala, articole scrise de ziaristi ai adversarilor politici care „scapa” lucruri stiute de toti dar neluate in seama cu adevarat de cine trebuie (adica de justitia aia oarba cu balanta in mana). Cutare inspector sef se poarta ca un satrap in propria ograda, pentru scoaterea din scena  a adversarilor declarati, cutare inspector sef trimite controale numai la firmele adversarilor politici, cutare inspector sef are firma care lucreaza cu personal la negru (ca si cum el trebuie doar sa controleze pe altii nu sa respecte si el legile) si are si mari datorii la bugetul de stat, un inspector adjunct isi promoveaza sotia in functie tocmai in institutia unde lucreaza el, cand ii tine locul inspectorului sef plecat in concediu, alt inspector sef adjunct (din alt partid decat inspectorul sef) trage sforile ca sa ii ia locul celuilalt, etc.

Cine nu stie, in inspectoratele teritoriale de munca lucreaza bugetari, unde sunt de regula salarii mititele. Atunci de ce se lupta asa pentru ciolan ?

Astept cu nerabdare si stiri adevarate: despre inspectori de munca care iau cota parte din munca persoanelor fizice/ firmelor autorizate sa presteze servicii, despre inspectori care „controleaza” firme private cu unicul scop de a-si face si lucrari la vila proprie (construita bine inteles din salariul de bugetar, fara a avea vreo mostenire sau alte castiguri declarate, conform declaratiei proprii de avere), despre inspectori care iau bonus/ atentii, pentru modul de interpretare/ cercetare a unor evenimente/ accidente produse la diverse firme din clientela, despre inspectori care depisteaza munca la negru numai la firmele adversarilor politici ai sefului sau la cei neinregimentati politic, care nu sar cu atentii, despre inspectori care sunt implicati in firme de prestari de servicii din domeniu (nu e cumva conflict de interese ?), etc.

Nu pot sa cred ca politicienii locali sau cei de la centru nu stiu/ nu au auzit, inspectia muncii nu cunoaste (sau se „implica” in actiune),  ministerul muncii nu este interesat (macar oficial). Se mai zvoneste ca se fac verificari ale corpurilor de control ale inspectiei muncii/ ministerului. De ce nu se fac publice rezultatele acestor controale, multe dispuse (de ochii lumii) in urma unor sesizari ale firmelor, lucratorilor din cadrul firmelor „mazilite”, unor cetateni pusi in situatii penibile ?

In rapoartele anuale ale inspectiei muncii, ale inspectoratelor teritoriale, ale ministerului, astfel de aspecte sunt TABU.

Continuand in acest fel , sigur nu vor disparea macarale care se prabusesc, lifturi ucigase, mineri zdrobiti in explozii subterane, tir-uri cu substante periculoase care fac „bum” si lasa gauri mari in asfalt, munca la negru va prolifera, ministrii de finante plangaciosi ca nu au destui bani la buget vor continua sa se smiorcaie, persoanele fizice/ firmele fantoma care presteaza servicii fara a avea autorizatiile necesare legal se vor inmulti.

In schimb vor aparea noi vile (ale bugetarilor inspectori de munca) in cartierele rezidentiale de la marginea tuturor municipiilor, limuzinele scumpe din garajele de la bloc sau din curtea casei de la tara a acelorasi bugetari se vor inmulti, apartamentele din centrele universitare ale celor cu salarii mizere vor avea tot mai multe camere.

Nu am nimic cu acest gen de „destepti”, dar nu vreau cel putin sa-i mai vad pozand in victime ale „sistemului ticalosit”.

Un răspuns to “Rusinica la inspectoratele de munca”

  1. $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,ncaa Says:

    $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,…

    $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,nc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: