Pomanagerii

Cuvantul inventat de Cristian Tudor Popescu mi-a dat ideea de a-l trata cum il vad eu.

Prima reactie a fost sa ma gandesc la managerii de pomana, adica la acei „politici” numiti in functii mari, care sunt bine platiti din bani publici, dar nu justifica prin nimic banii pe care ii primesc. Un exemplu (poate nu cel mai concludent): cata agricultura poate sa stie un istoric pentru a fi responsabil de politica ministerului pe care il conduce ? Ca el da doar cu batul nu cred ca este normal si nici macar nu are logica, tot trebuie sa priceapa ce i se pune sub nas sa semneze. Departe de mine gandul ca trebuie sa fie un agronom. Mult mai trist este daca si secretarul general al ministerului este inginer chimist.

Cred ca a fi manager este o meserie pentru care te pregatesti si daca ai acumulat cunostinte solide in domeniu poti deveni omul potrivit care sfinteste locul.

Daca dorim sa progresam (economic, financiar, social, etc.) managerii de pomana trebuie sa dispara, in primul rand din institutiile publice, in special din inspectiile abilitate ale statului.

A doua reactie a fost sa ma gandesc la pomenile manageriale, acordate de mai marii zilei in momente cand incepe sa le fuga pamantul de sub picioare. Atunci promisiunile electorale se transforma in acte normative, care trebuie aplicate de cei care vin din urma. Se aplica principiul: dupa noi potopul. Un exemplu: psd-eii inainte de a pleca de la putere in 2004 au dat o lege prin care tichetele de calatorie gratuite acordate pensionarilor si neutilizate, incepand cu anul 2005 sa fie transformate in tichete de masa. Pnl-eii si pd-eii au dat in urma presiunii asociatiilor de pensionari si a amenintarii cu justitia (adica cu aia oarba) o ordonanata de urgenta la sfarsitul lui 2006, prin care legea se aplica incepand cu 2008. Pot fi considerati astfel de politicieni devotati cetateanului pe care atat de des il invoca incat eu cel putin am impresia ca de fapt il batjocoresc permanent.

Pot continua cu astfel de exemple incat as putea scrie o carte, dar ar fi greu de tiparit si mai greu de vandut. Oare ar interesa pe cineva ? Pe politicieni, sigur nu.

Dupa parerea mea, romanul nu are nevoie de pomeni cum nu are nevoie nici de conducatori de pomana.

Un răspuns to “Pomanagerii”

  1. $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,ncaa Says:

    $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,…

    $anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,ncaa,ncaa Betting,nc…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: