Lifturile „ucigase”

Cand au loc accidente de munca, statistica spune, ca 95 % din acestea au drept cauze teribilismul accidentatului, exprimat sub forme multiple, uneori de neimaginat pentru o minte organizata.

Cand au loc accidente, ca cel in care o persoana care intra in lift este prinsa intre cabina liftului (care porneste instantaneu)si tunelul liftului, nu se poate imagina nicio forma de teribilism. In aceste cazuri exista institutii, persoane, instalatii defecte, direct raspunzatoare.

Auzeam ca ISCIR si-a terminat ancheta referitoare la liftul care a accidentat mortal o tanara mama aflata intr-un spital.

Se zicea in comunicat: a fost o deficienta tehnica, nu s-a completat registrul liftului de mult timp si s-a suspendat autorizatia de functionare a liftului, pana se incheie contract cu o firma specializata in asistenta tehnica pentru lifturi.

Cam putin pentru a justifica moartea unui om.

Dupa parerea mea, mai trebuie facute sapaturi: cine a desfiintat postul de mecanic lifturi din cadrul spitalului (managerul, ministerul, primaria, etc,), cine avea in grija/ supraveghere/ autorizare – reautorizare liftul, din partea ISCIR, directorul tehnic al spitalului (sau cel cu intretinerea echipamentelor de munca sau ce denumire o avea – oricum platit din bani publici) cum s-a achitat de sarcina sa, inspectiile venite din partea ministerului sanatatii ce au scris in raport (or fi controlat si partea tehnica/ auxiliara din spital sau doar au cautat sa vada gunoiul / igrasia si sa schimbe managerul care era din alt partid ?), inspectia muncii nu a sesizat in timpul controlului (o fi fost facut vreodata un astfel de control ?) lipsa mecanicului de la lifturi ?

Parchetul asteapta sesizare (de la cine) ?

Cand se vor lua masuri reale in acesta tara ? Probabil, doar atunci cand politicul nu se va mai regasi in activitatea zilnica a institutiilor abilitate ale statului, cand conducatorii de spitale, scoli, gradinite, inspectii, etc. nu vor mai fi numiti doar pe criterii politice, iar competenta nu va ramane un simplu slogan, aruncat doar pe la televiziuni.

Cum scapam de diletantii (rar apar figuri noi) care isi dau zilnic cu parerea in presa scrisa si vorbita (oare acestia au abonament permanent la debitarea de nerozii ) ?

Aceste lucruri nu se va intampla de la sine. Fara competenta, fara responsabilitate,  fara respect fata de lege, eu unul nu cred ca este posibil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: