Apologia spagii

Manevrand zilele trecute cu telecomanda prin noianul de programe, doar – doar oi gasi si eu ceva interesant, dau peste unii care discutau despre „atentiile” care se dau la doctor.

Un nene cu barba zicea ca e grav daca doctorul cere (cred ca voia sa zica daca il vede cineva si il prinde), dar daca primeste „nevinovat”(adica se face ca nu vede cum i se baga plicul in buzunar si deci nu numara bancnotele), nu e la fel de grav, ca doar nu cere.

Oare asa sa fie ?

Halal comentator si invitati in emisiune, de fapt sunt cei pe care ii merita „poporul” care agreaza astfel de emisiuni penibile, fara nicio finalizare legala.

CNA -ul nu ar trebui sa intervina, intr-o forma sau alta ?

Totusi am insistat, pentru a vedea pana unde merge „apologia spagii”.

Nu ziceau nimic despre spagile care se dau la functionarii publici (pentru a-si face datoria corect si eficient), la angajare (pentru un post mai bine platit), la directoarea de la gradinita (chiar daca nu mai sunt oficial locuri pentru cei mici), la portari (acei „generali” cu sapca mare, pentru a se face ca nu te vad cand intri in locuri cu acces „restrictionat”, la partid (pentru un loc mai in fata pe lista pentru alegeri).

Nu se amintea nimic de „festinurile” in cinstea inspectorilor care controleaza firma (inca de stat) si de plicurile groase primite de aceeasi inspectori, de la privati, sau despre „lucrarile” in contrapartida (privatul pune faianta, schimba instalatia sanitara, pune termopane, etc., iar inspectorul scrie un proces verbal care poate fi un act de binefacere sau o diploma de buna purtare.

Am renuntat repede sa privesc. Vorba unui nepot al meu: m-am simtit scarbit superior. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: