Secretomania salveaza Romania ?

De luni de zile „acuzatiile” ca unul fura mai mult decat altul, ca ce zice el este corect fata de minciuna celuilalt, ca numai „ei” apara interesul cetateanului, pe cand ceilalti sunt niste populisti, etc. nu mai contenesc.

Aflu, de fiecare data cu stupoare, ca alte si alte „privatizari”, la vremea lor facute cu surle si zurgalai, sunt cel putin ciudate, ca exista clauze secrete, pe care cetateanul de rand (adica cel care baga taxe si impozite) nu trebuie sa le stie.

Serviciile secrete furnizeaza informatii preferential, atunci cand le furnizeaza, despre diferite „manevre”, pe care noi cei multi le banuim, dar nu le stim.

In acesta goana dupa informatii, este vorba de cinism sau de „nesimtirea” pur romaneasca ?

Daca ceri diferite date de la institutii publice, in baza legii accesului liber la informatii, conducatorii acestor institutii (bugetari, platiti tot din taxele si impozitele platite de cetatean) cand nu gasesc „scuze” puerile sa nu-ti dea informatiile cerute, iti solicita sa platesti in avans, sume mari de bani, ca sa caute prin arhive. Nu au retele informatice, nu au cheltuit bani grei pe instalarea acestora, nu primesc bani de la buget pentru a-si desfasura activitatea ?

Unde vrem sa ajungem ?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: