Despagubiri si despagubiti

Mai mereu apar stiri cum ca Romania a fost iarasi condamnata la CEDO si statul (adica noi toti) are de platit nu stiu ce despagubiri.

Sumele se aduna. Informatiile despre cum se face practic despagubirea lipsesc cu desavarsire. Despre cum se recupereaza acesti bani de la cei vinovati, ca in tara pagubitii  nu si-au gasit dreptatea, nici macar nu se aminteste.

Nu am nimic impotriva despagubirilor in sine, desi cazurile, fiecare in parte, dupa parerea mea, trebuie analizate cu multa atentie. Sigur nu sunt de acord sa „platesc”, fara sa stiu unde ajunge contributia mea, din taxe si impozite, fara sa stiu pe cel vinovat de producerea unei nedreptati, fara sa aflu cum s-au recuperat daunele produse de fiecare nedreptate, de la cei vinovati.

S-a infiintat un birou CEDO la Bucuresti (nu stiu inca adresa), al 3-lea in Europa, dupa Bruxelles si Strasbourg. Oare de ce ? Politicienii nostri ce parere or avea ? Este cineva dispus sa faca o dezbatere pe aceasta tema, la vreo televiziune sau in presa scrisa ? Sau astfel de subiecte sunt „tabu” si cei multi nu trebuie sa afle ce se face cu banii pe care ii cotizeaza la buget.

Mai bine mai bagam niste „balacareli” despre biletele, amante, fotbalisti si „patroni” de cluburi.

Astept cu nerabdare si un birou UE la Bucuresti, al comisiei pentru petitii a Parlamentului european. Se pare ca UE nu se multumeste ca ne-a primit, vrea sa ne si integreze. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: