Euroscepticii

Manevrand telecomanda dau de o trupa de filozofi care discuta despre euroscepticism (sau asa era subtitrata emisiunea). Fraze pompoase, filozofie cat incape, nimic concret, ca sa poti zice ca nu ai pierdut vremea la tv.

Orice rabdare are margini (la mine tine in medie 3 minute).

In spirit constructiv, schimb canalul. Acuma dau de un nene (tipul clasic al soarecelui de birou, ajuns pe un post de unde nu vrea sa scape ciolanul, uitand ca traieste pe banii nostrii ai tuturor, dar care se da mare, ca stie tot), care tocmai arunca pastila clasica a acestui tip de individ: „legea trebuie cunoscuta obligatoriu de toti cetatenii”. Insist si ma prind ca vorbesc despre „noua tema” lansata de reporteri de duzina (care nu vor sa supere pe nimeni, care preiau de la unul la altul tema reportajului, evita chiar si daca se prind sa puna intrebari incomode, intorc raspunsurile in favoarea celor care au comandat tema reportajului, etc.): ciobanii nu mai pot vinde branza in piata.

Interlocutorii nu pun punctul pe „I”. Nu se aminteste de cohortele de bugetari de la directiile agricole, de trepadusii de la primarie, de reprezentantii ONG -urilor, de birourile de consiliere pentru cetateni. Oare acestia exista numai ca sa consume fonduri ? Ei nu trebuie sa produca „lamuriri” pentru cetateni ?

Problema mi se pare mult mai adanca. Respectul fata de munca pe care o desfasoara fiecare dintre noi, implicarea in rezolvarea problemelor comunitatii, respectul adevarat fata de lege, contributia fiecaruia la binele comunitar, tin totusi de educatia fiecaruia (aici este insa prea mult de discutat, poate cu alta ocazie).

Pana atunci cum schimbam niste mentalitati, cum facem sa-i ajungem mai repede pe europeni din urma, cum impunem niste politici clare, cum sa ne facem cunoscuti cu ceea ce gandim ?

In niciun caz cu politici de asistenta sociala, politici care aproape au transformat tara,   intr-o tara de asistati sociali.

Sunt un eurosceptic ? Nu cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: