Despre legi

Ne lovim zilnic de legi, de aplicarea lor defectuoasa sau preferentiala, de impactul lor deseori mai putin placut asupra lucrurilor cu care ne-am obisnuit deja.

Cand presedintele tarii, primul ministru, politicienii se invinuiesc reciproc de grupuri de interese, de acte normative preferentiale pentru clientii fiecaruia, cand sunt cercetati penal tot felul de cetateni (dar nimeni nu este gasit vinovat si condamnat), te intrebi daca mai sunt oameni care nu sunt cointeresati, care fac ceva pentru cetatean, fara a astepta sa aiba si ei un castig.

Daca lucrezi cu legi te ingrozesti cate modificari si completari se aduc, de nu mai stii care a fost forma initiala. Cum sa aplici astfel de acte normative, cand orice inspector care vine te poate gasi in neregula.

Intrebat fiind, un inspector financiar, daca el stie comparativ, toate modificarile si completarile aduse noului cod fiscal (ma refer la cel din 2003), mi-a aruncat o privire bovina. Am renuntat la continuarea discutiei.

Degeaba ne critica UE pentru legile pe care le modificam permanent, degeaba ne vaicarim toti, alesii neamului isi vad in continuare de propriile interese. Pana cand ?

Solutia cu alternanta la guvernare din 4 in 4 ani nu pare o solutie competitiva. Atunci ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: