Situatii penibile.

Am citit azi pe blog-ul nepotului meu despre un CV penibil pe care l-a primit. Nu am vrut sa comentez acolo, pentru a nu schimba oarecum subiectul.

Nu ma pot abtine si comentez o situatie penibila in care am fost implicat zilele trecute, fara sa vreau.

Un inspector verifica o firma asupra modului in care se respecta prevederile Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 2006, avand de la sef niste prevederi ce trebuiesc consemnate intr-un document intitulat check list. Asa e moda acuma, cu procedura de inspectie.

Penibilul incepe, cand vezi ca se copie textual, articole din lege si trebuie sa dai raspuns cum se respecta: da, nu, nu de ce. Penibilul continua cu: articol de lege incalcat, sanctiunea aplicata (prevazuta de lege), in situatia „nu”.

Culmea penibilului: intreb ce este planul de evacuare ? (oare de ce am intrebat, nefiind implicat direct ?). Dupa clipe de nesiguranta mi se raspunde ca este vorba despre schita care se regaseste pe planul de interventie la incendiu (o schita care prezinta prin sageti, pe unde s-o ia lucratorii, pe drumul cel mai scurt, pentru a iesi dintr-o incinta, spre exterior, in caz de necesitate).

Suspansul penibilului: cu ceva ani in urma am adaptat la cerintele din acea vreme, un plan de alarmare chimica (intocmit de catre predecesorul meu in functie, plan care avea ca anexa si un capitol legat de evacuarea lucratorilor in caz de necesitate). Adaptarea a durat cam 6 luni, lucrand minim 3 ore zilnic si continea multiple studii, tabele, diagrame, scheme de evacuare etc. Am ramas aproape blocat la raspunsul primit.

Ulterior m-am intrebat daca nu eu sunt cumva penibil sau am creat o situatie de a deveni penibil. Inca meditez.

Trist este ca acest gen de inspectii se fac zilnic.

Ar mai fi o incecare de trecut: sa ne oblige cumva UE sa scapam de penibil. Oare poate ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: