Lupta cu ghiseele, functionarii publici si politia comunitara

Astazi mi-am programat sa lupt cu birocratia.

Lupta a fost crunta si a tinut de la ora 9 pana la ora 16. Este ziua in care tensiunea o ia razna, nervii se intind la maxim, pofta de mancare este redusa, dar se compenseaza cu pofta de baut, injuraturile din repertoriu se inmultesc. Noroc ca m-am lasat de fumat, acum 23 de ani.

Integrarea in UE nu a adus nimic nou.  Te intampina ceeasi functionari publici nervosi, plictisiti, spagari, neinformati sau rauvoitori, cu cafeaua sub nas, discutand prea mult cu cei din birou, gresind cand socotesc (e adevarat, ca intotdeauna in plus), nesimtiti care incearca sa intre in fata, sefi care isi trimit pupilele sa bage pe alaturi situatii ale unor cunoscuti sau la care este dator cu servicii de acelasi gen.

Ce era valabil ieri, astazi s-a schimbat modificarea. Termenele sunt altele, valoarea taxelor s-a modificat (normal ca in plus), se cer noi documente justificative a activitatii tale (probabil ca sa aiba dosare ei, prin care normal ca nu se uita nimeni).

Nu se primeste card, nu poti plati prin internet. Numai cu banii in mana (proverbul „ce-i in mana nu-i minciuna” se aplica consecvent).

In fiecare an, am 2 astfel de zile cumplite. In fiecare an imi fac curaj, ca data viitoare, va fi altfel. Oare cat o sa mai sper ? Sa intreb UE ? Pe cine ? Unde ? Sau ma lupt cu morile de vant.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: