Navala birocratilor

Asistam de ceva vreme la prabusirea de macarale, de pe diferite santiere de constructii, mai ceva decat prabusirea MIG – urilor, cu care ne obisnuisem deja.

Nu vreau sa cred ca prabusirea macaralelor va concura numeric prabusirea avioanelor. Ar fi prea crancen. Sunt deja prea multe victime.

Te uiti si te minunezi cati sefi pot exista, care apar in public numai la astfel de evenimente nefaste. Navalesc de pretutindeni, precum hoardele barbare, dar descind din masini scumpe de teren, achizitionate din bani publici.

Azi, la prabusirea unei macarale, pe un santier de constructii din Bucuresti, au navalit birocratii (inspectori sefi, adjunctii lor, inspectori de teren, purtatori de cuvant, alti tipteri) de la primarie (primarul nu putea lipsi, ca doar e loc si pentru ceva campanie electorala), protectia muncii, ISCIR, inspectia in constructii, procuratura, politie, inspectia sanitara, sefii firmei de constructii, etc. 

Au aparut aceeasi reporteri lipsiti de profesionalism (de altfel pe masura celora carora le iau interviuri), impreuna cu invitatii lor din studio, care ar vrea sa zica cate ceva, dar nu prea stiu ce. Prezicerile sunt de toata jena, comentariile frizeaza ridicolul, muncitorii implicati in eveniment (cei ramasi intregi) lipsesc. Imaginile prezentate sunt trunchiate, in total dezacord cu vorbele spuse de cei intervievati.

Investitori din media, treziti-va si angajati oameni competenti pentru astfel de reportaje, pentru a scapa de ridicol. Renuntati la cei care desi doresc sa faca un reportaj bun, nu se refera decat la cate oase are rupte cutare victima. Mai este o solutie: renuntati la acest gen de reportaje. Ramaneti la manelisti, fotbalisti, nunti, cancanuri, etc. de acelasi gen.

Fac o propunere publica, tuturor televiziunilor, ziarelor, inspectiilor abilitate ale statului: sa se stranga toti (cu acesti sefi birocrati, in frunte) si sa mearga la orice loc de munca, sa faca o inspectie asa cum considera ei ca este corect. In paralel, anuntati din timp, sa apara un singur meserias (in domeniu), care singur sa faca o inspectie adevarata. 

Comparati apoi rezultatele, dezbateti concluziile, propuneti politicului, masurile adecvate. Va sugerez sa nu uitati propunerea ca din inspectiile abilitate ale statului sa dispara sefii politici, de care lucratorul de rand nu are nevoie.

Asta numai in ideea ca se doreste sa se faca pasi adevarati spre normalitate.

Ar mai fi ceva: solicitati inspectiilor abilitate ale statului sa faca publica o statistica a evenimentelor soldate cu victime din ultimii 3 ani, sa prezinte evenimentul, cauzele, vinovatii, masurile adoptate, sanctiunile aplicate vinovatilor (inclusiv reprezentantilor inspectiilor care raspund de sector), despagubirile acordate urmasilor victimelor si cine a platit (nominal) aceste despagubiri. Numai asa pot fi constientizati angajatorii si urniti inspectorii.

Comunicate gen: s-au aplicat 37 sanctiuni in valoare totala de 200.000 lei, pentru munca la negru, sunt penibele, in conditiile in care ministrul muncii recunostea anul trecut ca lucreaza la negru cca. 2 milioane de oameni. 

Un răspuns to “Navala birocratilor”

  1. Case de lemn Says:

    Si eu vreau sa imi construiesc o casa de lemn si acum ma documentez peste tot despre ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: