Primele semnale incep sa apara

Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 2006 incepe sa-si faca efectul ? Semnale ar cam fi.

Vaduvele celor 7 mineri decedati in accidentul de la mina Anina, anul trecut, au solicitat 6 milioane de euro, despagubiri, de la cei vinovati de producerea accidentului, contestand in instanta decizia comisiei de ancheta, ca artificierul ar fi vinovat, ca urmare a probelor cu martori, depuse la dosar, din care reiesea ca aparatele de detectie a gazelor erau defecte/ neverificate tehnic, instalatiile de ventilatie nu functionau.

Cei trei directori ai firmelor implicate in dezastrul de la Mihailesti (18 victime, in urma exploziei unei masini incarcate cu azotat de amoniu) au fost condamnati penal la cate 4 ani de inchisoare si la despagubiri de mai multe miliarde de lei, pentru urmasii victimelor.

Un efect asteptat ar fi infiintarea Tribunalelor muncii, unde cei vinovati ar trebui sa dea socoteala asupra abuzurilor pe care le fac vis a vis de nerespectarea legislatiei muncii si a inconstientei cu care trateaza legislatia privind securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor.

Dar oare ministrul justitiei are timp de asa ceva, cand se ocupa doar de adversarii politici ?

Poate apare si rasaritul in respectarea acestor legislatii, poate organismele UE care se ocupa de petitii ale catatenilor din Europa o sa influenteze pozitiv acest lucru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: