Respectul fata de propria persoana.

Citeam undeva despre parerea unui sociolog referitoare la sintagma „merge si asa”, care „prinde asa de bine” la romani.

Zicea omul ca exista totusi o posibilitate de „vindecare” prin improspatarea sistemului de valori al natiunii, prin responsabilizarea crescuta a fiecarui cetatean, plecand de la respectul fata de propria persoana.

De acord, dar parca mai trebuie ceva.

Fara o respectare stricta a legilor (fara a comenta cat sunt de bune acestea), fara o responsabilizare impusa institutiilor statului (adica sa raspunda pecuniar macar fiecare individ pus sa verifice/ sa faca/ sa transmita, etc. ceva, alaturi de cei care nu respecta legile), nu putem avea pretentii prea mari fata de ce ne ofera intrarea, maine, in UE.

Sa se termine cu sloganurile de genul: „avem tineri cu diplome, dar care nu stiu sa faca nimic”, „avem prea multi pensionari la numarul total de salariati”, „oamenii de conditie buna sunt dezgustati”, „fiecare popor isi are conducatorii pe care ii merita”, „au disparut meseriasii cu reputatie”, „forta de munca existenta pe piata este necalificata”, „statul ii ajuta pe cei cu venituri mici”, „trebuie sa facem reforma in domeniul social, in domeniul sanatatii, in domeniul educatiei”, etc.

Este momentul sa si facem ceva.

Ma aliniez la chemarea sociologului si lansez mai departe „lozinca”: „Competenti din toata tara uniti-va !”

Nu renuntati niciodata la respectul fata de propria persoana. Fiti atenti cand puneti degetul o data la 4 ani/ 5 ani, alegeti valori ale natiunii, specialisti de calitate, competenti. Sa inlaturam  incompetentii, grupurile de interese, „gargaragii”, simulantii. Sa punem capat impertinentei, uneori chiar nerusinate, sa schimbam canalul cand apar „vedetele natiunii”, „arogantii’ sa se bata cu pumnii in piept. Sa cerem votul uninominal. Sa punem capat „vedetismului balcanic” care ne caracterizeaza pe noi romanii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: