Norii toxici.

Presa scrisa si vorbita a prezentat cum s-a priceput (adica tipic, fara profesionalism, cu documentare inexistenta, cautand doar senzationalul) explozia de la Pancevo, care a avut drept urmare degajarea in atmosfera a unui nor de gaze toxice (benzen, bioxid de sulf).

Nu sunt un adept al spionitei, al panicarii, al zgomotului inutil, de fatada. Cui foloseste o astfel de abordare, care baga cetateanul de rand in ceata ?

Cred ca fara ordine, fara disciplina, responsabilitate si profesionalism, la fiecare nivel de activitate, orice lege cat de perfecta ar fi nu ajuta mare lucru. In acelasi timp nu pot sa ma impac cu lucrul de mantuiala, cu tratarea unor riscuri ca fiind inexistente (abordare de genul „nu mi se poate intampla tocmai mie”), cu lipsa de respect pentru munca fiecaruia, cu lipsa de responsabilitate a unor angajatori.

Conform noii abordari, europene, a legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 2006, care a intrat in vigoare la 01.10.2006, angajatorii sunt responsabili de nerespectarea prevederilor legii, raspunzand contraventional, penal (civil, dupa caz). Motivul: angajatorii pot concedia lucratorii care nu respecta legea.

Precizare: norii toxici sunt dusi de curentii de aer, in atmosfera, la mari inaltimi. De acolo, tot datorita curentilor de aer sau/ si a precipitatiilor ajung pe pamant, sub forma de lichide toxice (exemplu: ploaia acida). Urmarile sunt greu de prevazut in timp.

Cand vor fii pregatiti romanii sa faca fata unor astfel de actiuni ? Un prefect (conform legii cu responsabilitati clare si precise) nu putea sa dea niciun detaliu referitor la situatia de risc major la care era posibil sa fie expusa populatia judetului pe care il pastoreste. Se asteapta tot intrarea in UE (care iti da , dar nu iti baga si in traista) ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


%d blogeri au apreciat: